naar boven

logo-ingeborg-douwes-centrum

 • ingeborg-douwes-centrum-01

 • ingeborg-douwes-centrum-02

 • ingeborg-douwes-centrum-03

 • ingeborg-douwes-centrum-05

 • ingeborg-douwes-centrum-06

Op 4 februari 2016 vindt voor de tweede keer Pluk de dag plaats op Wereldkankerdag in Amsterdam. Wij organiseren dit jaar speciaal voor geraakten door kanker, een dag waar je helemaal tot jezelf kunt komen. Samen met lotgenoten. Een ervaring waar lichaam en geest centraal staan en je naar keuze je eigen programma kunt samenstellen. Tijdens Pluk de dag kan je ontmoeten, ontdekken, ervaren en geïnspireerd worden. Geniet van de heerlijke lunch! Een dag vol positieve belevenissen en waardevolle workshops! Pluk de dag, ervaar, geniet en beleef.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze dag. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden maar deze dag wordt je aangeboden door Roparun (locatie en catering) en 4thebetter Foundation en het Ingeborg Douwes Centrum.
Onderstaand tref je het programma aan van de dag. Je kunt je direct online inschrijven. Je kan een keuze maken uit de workshops en op die manier je eigen programma samenstellen. Naast de workshops zijn er nog veel meer activiteiten om te ontdekken, alles inspirerend en boeiend!

We hopen je te zien op donderdag 4 februari! Je bent van harte welkom om 10.30 uur. Je wordt dan ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Je mag een introducé meenemen en ook daar zijn geen kosten aan verbonden. Om 11.00 uur zal de dag geopend worden. Om 11.30 gaan de eerste
workshops van start.

Workshops


Graag bij inschrijving je keuze reserveren

 

Kracht - Lara Jongbloets
Lara Jongbloets werd op 20-jarige leeftijd geraakt door kanker. Over haar ervaringen schreef zij het boek Tussen Hel en Hemel 17. Haar workshop staat in het teken van de levenskracht die ieder mens in zich heeft, hoe wij deze kracht kunnen ontdekken en gebruiken, om ons te helpen in moeilijke situaties waar je in het ziekteproces mee te maken krijgt.

Hartcoherentie – Jarco Zavrel
Hartcoherentie of ‘HeartMath’ is een uniek programma dat leidt tot een groter gevoel van welbevinden en gezondheid. De methode is eenvoudig, zeer effectief en wetenschappelijk
onderbouwd. HeartMath leert u om, middels ademhaling en ontspanning, rust in hoofd en hart te voelen.

Yoga bij ziekte en herstel- Sigrid Paesbrugge
Deze workshop is specifiek gericht op herstel tijdens en na ziekte en behandeling. Je kunt daarbij denken aan kanker pijnklachten. Doel van de workshop is door beweging een fysiek
en mentaal herstel te vinden.
 • zachte yoga en aangepaste houdingen
 • Qi Gong, vloeiende beweging op muziek
 • stressreductie door ontspanning
 • ademoefeningen
 • visualisaties en affirmaties
 • meditatie
Het volgen van deze yogales brengt ontspanning en verlichting, helpt je beter om te gaan met hevige emoties en versterkt het immuunsysteem.

Seksualiteit en Kanker – Daniela Hahn – Psycholoog/seksuoloog AvL
Workshop over seksualiteit en intimiteit bij kanker. Er veranderd veel als je kanker krijgt. Tijdens deze workshops vertelt Daniela wat je kunt tegenkomen op dit gebied en hoe je daar mee om kan gaan.

Kracht van het verleden Vincent Willemsen en Sanne Koemans-– psycholoog Ingeborg Douwes Centrum
Een workshop over de kracht van het vertellen van positieve herinneringen, waarin na de uitleg van de theorie in tweetallen de methode wordt ervaren.

Ont-dek je verhaal - Sandra Maks
Wat inspireert jou, wat doet jouw hart sneller kloppen? Als je je verdiept in je levensverhaal dan kun je daar antwoorden vinden op je vragen en werken aan eigen kracht en zingeving.
Het is een vorm van zelfreflectie die verheldert, zelfkennis en richting geeft. In deze workshop ga je aan de slag met onder meer filmbeelden en schrijfopdrachten. Waar liggen jouw dromen en verlangens?

Essentrics Cancer Care Centrum - Fleur Kalbfleisch
De effectieve toning workout. Dynamische stretches en vloeiende, versterkende bewegingen geven je in korte tijd sterke & slanke spieren, souplesse en een perfecte houding. Voor een slanker silhouet en meer energie. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes.

Jij op nummer één– Mariette Reineke
Goed voor jezelf zorgen, wat betekent dit eigenlijk? We staan vaak klaar voor anderen, maar zijn we er ook voor onszelf? Ons lichaam vertelt ons in elk moment hoe het met ons gaat en wat het nodig heeft, de vraag is echter of we hier ook naar luisteren. Vaak zijn we te druk, zitten we in ons hoofd en zijn we niet in ons lichaam aanwezig. Deze workshop gaat om jou, en hoe jij in je dagelijkse leven er voor jezelf en met jezelf kan zijn. Simpele oefeningen en praktische tips.

Back to vitality met oncotraining – Maike Schuurman - Cancer Care Center
Wat is oncotraining en voor wie is oncotraining? Cancer Care Center biedt samenhangende zorg aan patiënten die behandeld of in behandeling zijn voor kanker, op fysiek, sociaal en
maatschappelijk gebied. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling als, als genezing niet meer mogelijk is, in de palliatieve en terminale fase. Nadruk in de training ligt op wat
mogelijk is, op meer vitaliteit en verhoging van kwaliteit van leven. Een persoonlijke benadering door ervaren en professionele zorgverleners staat hierbij altijd voorop.

Powerfotoshoot - Nicole Veldhuis
Bij een Powershoot ga je ervaren hoe het is om in het hier en nu gefotografeerd te worden zonder oordeel over jezelf. Je wordt je bewust wanneer lichaam en geest congruent zijn met
elkaar dat je in je eigen kracht zit. Die kracht zie je duidelijk op de foto terug. Vanuit dit standpunt werken we aan een uitstraling die op dat moment het best bij je past of zoeken
we de uitstraling die je liever zou willen hebben. Zo krijg je niet alleen een mooi zelfbeeld maar ook mooie beelden van je jezelf.

Balans en herstel voor body, mind en soul - Satu Karjalainen-Klaver
Een moment rust van je zorgen? Even geen chaos in je hoofd? Even stil zijn? Deze workshop gaat over hoe je door meditatie je lichaam en geest kan stimuleren om sneller te herstellen. Gedachten hebben een grote invloed op onze welzijn en met meditatie is het mogelijk om meer rust, acceptatie en vertrouwen in het leven te ervaren. Rust in het hoofd geeft rust voor het lichaam en dat steunt het herstel en brengt je meer in contact met je Zelf. Je leert een meditatie techniek die je makkelijk thuis kan gebruiken voor meer liefde voor jezelf en anderen. Satu is oncologieverpleegkundige, meditatieleraar en eigenaar van Sattwanu.

Belevingscafé's en massage


Vrij toegankelijk gedurende de dag, reserveren is niet nodig

Inloopcafé – coaches

Gedurende de hele dag kun je het inloopcafé binnenlopen. Spreek met professionals en zorgprofessionals. Laat je inspireren en ontdek wat ze praktisch voor je kunnen betekenen,
ook ná Pluk de Dag. Heb je behoefte aan een verdiepend gesprek met lotgenoten of met een levenscoach? Daarvoor is ook plaats in het inloopcafé. Deel ervaringen, gevoelens en
emoties.

Lunchcafé – Huize Frankendael
Ook de inwendige mens verdient het te worden verwend. Kom naar het lunchcafé om energie bij te tanken met heerlijke lichte lunch.

Ontspannende hand- en/of nekmassage
De masseurs zijn de hele dag beschikbaar, je hoeft je hier niet voor in te schrijven. Onze handen zijn onze belangrijkste werktuigen om onze gedachten in actie om te zetten.
Een ontspannende massage voelt als een weldaad voor de ‘bezige bijen’ van ons lichaam. Een massage van de reflexzones op handen bevordert de vitaliteit en voelt heerlijk
ontspannend, voor het hele lichaam. Last van vastzittende spieren in je nek en schouders? Een korte ontspanningsmassage helpt je te ontspannen.

 


Inschrijven

Deelname aan Pluk de dag is gratis. Iedere deelnemer mag een introducé meenemen.
Je kunt je online inschrijven.
Er wordt gezorgd voor een lunch.

Voor vragen kun je contact opnemen met Paula Papa via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020-3640330.